تاریخ امروز: شنبه _ 27 آوریل 2024

روز امید و شادباش نویسی در سال 99 چه روزی است؟

روز امید و شادباش نویسی در سال 99 چه روزی است؟ ⭐ روز امید و شادباش نویسی در سال 99 چند شنبه و چه تاریخی هست؟ ✅ با وب سایت تقویم 99 همراه باشید تا به پرسش های بالا پاسخ دهیم

روز امید و شادباش نویسی چه روزی است

روز امید و شادباش نویسی در سال 99تاریخ :
تاریخ به شمسیچهارشنبه, ۶ فروردین ۱۳۹۹
تاریخ به قمریالأربعاء, ١ شعبان ١٤٤١
تاریخ به میلادیWednesday, March 25, 2020

6 فروردین مصادف با روز امید و شادباش نویسی می باشد.

روز امید و شادباش نویسی

⭐ در بخش زیر وب سایت تقویم 99 مطالب مفیدی در خصوص روز امید و شادباش نویسی تهیه کرده است.

امیدواریم این مطالب برای شما بازدیدکنندگان همیشگی سایت تقویم 99 مفید باشد.

روز امید و شادباش نویسی

روز 6 فرودین در آیین کهن ایرانی ها روز امید و شاد باش نویسی یاد شده است. در این روز ایرانیان آرزو و خواسته های نیک خود را برای دیگران می نوشتند و به دست آنها می سپردند.
ششم فروردین ماه به نام های «روز شادباش نویسی»، «روز امید» یا روز «نوروز بزرگ» خوانده می شود.
از این روز به نام «هودرو» یا «هفدورو» یعنی روزی که هفتاد و دو رویداد سرنوشت ساز در زندگی و تاریخ ایرانیان روی داده است نیز نام برده شده است.

اتفاقات انجام شده در این روز

در 6 فروردین وقایعی رخ داد که در زمان خود ارزش زیادی داشت و هنوز هم دارد.

  • پیدایی کیومرث و هوشنگ
  • روییدن مشی و مشیانه
  • غلبه ی سام نریمان بر اژدهاک
  • پیدایی دوباره ی شاه کیخسرو (از جاودانان در باورهای ایرانی)
  • همپُرسگی زرتشت با اهورامزدا

علت نام گذاری آن چه بود؟

روز امید را به خاطر انتظار پیدایی دوباره کیخسرو و دیگر جاودانان و نجات بخشان (سوشیانت ها) نام گذاری کرده اند. مفهوم کلی آن این است که امید به داشتن یک چیز خاص باعث می شود اون چیز حتی اگه وجود هم نداشته باشد شکل بگیرید و در اختیار شما برسد. نام شادباش نویسی، از آیین نامه نویسی در این روز گرفته شده است که آگاهی بیشتری از آن در دست نیست .گمان می رود با پیام های شادباش نوروزی در پیوند باشد
در منابع کهنی از دانشمندانی چون ابوریحان بیرونی، فردوسی ، ابن ندیم و غیره نیز اختراع خط به دست جمشید و بر تخت نشستن وی گزارش شده است بدینگونه که : «… روزی که جمشید خط نوشت و به مردم مژده داد که روش او خدای را خوش آمده و به پاداش کارهایش، گرما، سرما، پیری و رشک را از مردمان دور می کند، روز ششم فروردین ماه بود.

آیین روز شادباش نویسی چیست

در این روز سپپند دود می کنند و دف می زنند. از دیگر آئین های به جامانده در این روز آب پاشیست. آب نماد روشنایی و پاکیست و با پاشیدن آب روی یکدیگر در واقع روشنایی را برای یکدیگر آرزو می کنند. مهم ترین آئین این روز نوشتن آرزوی نیک برای دیگران بر روی کاغذ است و شخص گیرنده این آرزو ها را باید تا سال دیگر نزد خود نگه دارد.

جشن به دنیا آمدن زرتشت

به نظر بسیاری محققان و موبدان زرتشتی، سالروز تولد زردشت ، به نوروز بزرگ معروف است. دراین روز زرتشیان در آتشکده‌های هر شهر گردهم می آیند، به سخنرانی‌های مذهبی گوش می‌دهند، اوستا می‌خوانند و تولد پیامبرشان را جشن می‌گیرند. آب پاشیدن به همدیگر، دود کردن اسپند و پخش کردن سنجد و آویشن نیز از دیگر مراسم‌های این جشن است.
گاتاخوانی، دف زنی و سخنرانی در مورد تاریخچه نوروز و جشن زایش زردشت از جمله برنامه‌های این مراسم می باشد. حضور در نیایشگاه شاور اهرام ایزد و سایر نیایشگاه‌ها و مکان‌های مقدس دینی در صبح روز ششم فروردین از دیگر آیین‌های بزرگداشت زایش زردشت است، که در همه شهرهای زردشتی نشین برگزار می‌ شود.

شما می توانید با مراجعه به صفحه اول سایت تقویم 99 از تقویم آنلاین ایران,اوقات شرعی,ساعت آنلاین و مناسبت های رسمی کشور مطلع شوید.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

;