تاریخ امروز: شنبه _ 18 می 2024

جشن فروردینگان در سال 99 چه روزی است؟

جشن فروردینگان در سال 99 چه روزی است؟ ⭐ جشن فروردینگان سال ۹۹ چند شنبه و چه تاریخی هست؟ ✅ با وب سایت تقویم 99 همراه باشید تا به پرسش های بالا پاسخ دهیم

جشن فروردینگان چه روزی است

جشن فروردینگان سال 99تاریخ :
تاریخ به شمسیسه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۳۹۹
تاریخ به قمریالثلاثاء، ١٣ شعبان ١٤٤١
تاریخ به میلادیTuesday, April 7, 2020

19 فروردین مصادف با جشن فروردینگان است.

جشن فروردینگان

⭐ در بخش زیر وب سایت تقویم 99 مطالب مفیدی در خصوص جشن فروردینگان تهیه کرده است.

امیدواریم این مطالب برای شما بازدیدکنندگان همیشگی سایت تقویم 99 مفید باشد.

فروردین روز،جشن فروردینگان

در زمان ایرانیان باستان 19 مین روز ماه فروردین را جشن فروردینگان می نامیدند و این روز را جشن می گرفتند.

مراسمات این روز:

تمامی زرتشتيان در اين روز به پرستشگاه می‌روند، ‌اوستا می‌خوانند و به عبادت خدا می‌پردازند و برای شادی روان درگذشتگان جهت ساختمان‌ها‌ی همگانی و رفع احتياج نيازمندان با دادن پول يا مساعدت‌ها‌ی ديگر اقدام لازم را به عمل می‌آورند.‌ نظير اين جشن در اديان ديگر نيز وجود دارد و آنرا جشن اموات می‌گويند.‌

معنای فروردین

فروردین به معنای فروهرها، ماه فروردین، ماه فروهرها و این جشن در بزرگداشت فروهرهاست.
فَرَوَهَر (frawahr) که گونه اوستایی آن فروشی (fravashi) و گونه پارسی باستان آن فرورتی (fra-vrti-) است، یکی از نیروهای باطنی است که به عقیده‌ی مزدیسنان پیش از پدید آمدن موجودات، وجود داشته و پس از مرگ و نابودی آنها، به عالم بالا رفته و پایدار می‌ماند. این نیروی معنوی که آن را می‌توان جوهر حیات نامید، فناپذیر و زوالی نیست.
در دوران باستان، فروردگان جشن فروهرها بود و ظاهراً در آن هنگام ده روز و ده شب برگزار می‌شد. بعدها جشن «همسپثمیدیه» به یادبود آفرینش انسان تخصیص یافت. جشن‌های نوروزی و ماه فروردین با فروهرها پیوند خورده‌ است، چون عقیده بر این است که در این ایام، فروهرها به زمین فرود می‌آیند و به خانه‌های سابق خویش می‌روند. پس مردم باید برای پیشواز آنان خانه را پاکیزه کنند، برای هدایت آنان آتش بیفروزند و در این روزها، بوهای خوش در آتش نهند و روان‌ها را ستایش کنند و اوستا بخوانند تا روان‌ها آسایش داشته باشند و با شادی و نشاط باشند و برکت ارزانی دارند.

لرک چیست و برای چه در این مراسم ازش یاد شده است؟

لرک مخلوطی است از هفت میوه خشک خام از قبیل پسته خام، بادام خام، فندق خام، برگه، انجیر خشک، خرما، توت. ترکیبات لرک به مناسبت های مختلف تغییر می کند.در جشن فروردینگان، هفت موبد وارد می شوند و می نشینند.لرک ها را در چادرشب هایی می ریزند و جلو موبدان می گذارند.چند «موبدیار» هم حضور دارند. موبدان شروع به اوستاخوانی می کنند، بیشتر هم سرودهایی از فروردین یشت می خوانند و به این ترتیب، لرک را تبرک می کنند. سپس، موبدیاران چادرشب ها را به کمر می بندند و لرک را بین مردم تقسیم می کنند. اگر کسی هم نذری دارد، در این روز نذرش را میان مردم پخش می کند. این مراسم در واقع گونه ای دعا یا در اصطلاح مسلمانان، فاتحه دسته جمعی برای شادی ارواح درگذشتگان است.

شما می توانید با مراجعه به صفحه اول سایت تقویم 99 از تقویم آنلاین ایران,اوقات شرعی,ساعت آنلاین و مناسبت های رسمی کشور مطلع شوید.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

;